Monday, April 19, 2010

The simplicity of green and white

Out of all color combinations, this is one I keep coming back to. I find it calming and relaxing, but invigorating at the same time. It is simple, fresh and pure. I have a corner in my garden dedicated to this color combination, and if you haven't already guessed - it's my favorite.

Bleeding Heart
White Creeping Phlox
White Daffodils

Variegated Hosta
Fuzzy Green Fresh Almonds (not from my garden)

5 comments:

 1. It's a very fresh, prety combo. I love the patterns on the Hosta.

  ReplyDelete
 2. very pretty. I've never seen a fresh slmond before!

  ReplyDelete
 3. Vitt är verkligen oslagbart! Tycker väldigt mycket om vitt också. Just nu blommar alla mina vita krokusar. Riktigt snyggt. Bilden på löjtnantshjärtat som du har överst är en riktig goding. Det är en växt som är såå fin. Hade en stor planta för några år sedan som jag tog ihjäl p g a lite för mycket flyttande av den under en period när jag inte visste hur jag skulle göra med några rabatter. Men det står på min lista att köpa en ny i år.

  Vad snällt du skrev hos mig sist - vad otroligt glad jag blev !(det blir jag förvisso alltid!!!!) Du är snäll du!

  Men visst är det så att trädgården gör oss alla kreativa på ett eller annat sätt. Och det finns ju så många olika sätt att få utlopp för det man tycker är roligt och energi-givande. DET, är ju ändå det som är det viktigaste av allt (tycker jag i alla fall), d v s att trädgården får vara en plats för kreativiet, lust och vackerhet. Som i sin tur både ger energi, men också välbehövlig vila.

  Vet du, igår fyllde jag år... och vad fick jag av min make tro? Jo, en låda med sättpotatis;-)))), alltså en riktigt fin låda med 4 nya sorter för i år. Hade tänkt köpa en sådan på trädgårdsmässan, men fick i ärlighetens namn inte plats med den. Så jag blev jätteglad, men det var en lite annorlunda present.... När han bad om att få lådan inslagen på affären log affärsbiträdet stort... (fick också presenter av mer vanligt slag....)

  Önskar dig en superduper fin dag!
  /Charlotte

  ReplyDelete
 4. Yes, yes, YES! Me like, me like a lot... och det är verkligen en ljuvlig färgkombination. Kanske är det något livgivande i ljuset i det vita och växtlighetens gröna som gör det så attraktivt, jag vet inte, men jag, precis om du, gillar dessa färger skarpt!

  Bilden på dina Bleeding Hearts överst är underbar!

  ReplyDelete
 5. Hej igen,
  Tack för din rara hälsning igen. Bara ett kort svar: Jag önskade att mannen i huset lät mig måla golv vita, men si det går han inte med på. Det var mindre världskrig innan han gick med på de oljade plankorna i kök-matsalen (trä är ju sååååå skandinaviskt, tycker han - pyttsan säger jag som ser gamla ljuvliga plankgolv i massor av gamla hur här...). Det du ser är ytan på vår nio-lådors byrå i matsalen, med härlig sliten vitgrå yta.

  Kram på dig! Och jo, det är nog bara vi svenskar som bunkrar med dessa ljusmängder...

  ReplyDelete

Thanks for leaving me a little note!

Annelie