Sunday, September 4, 2011

A Vermont Swimming Hole

"A swimming hole is a place in a river, stream, creek, spring, or similar natural body of water, which is large enough and deep enough for a person to swim in. Common usage usually refers to fresh, moving water and thus not to oceans or lakes." (Wikipedia)

Didn't quite understand what this was when my neighbor talked about them. I sort of had a picture in my mind, but after a resent visit to Stow, Vermont, I now have a perfectly clear picture of what a swimming hole is.

It's like going to the beach for people that don't have a beach.
It's a place to cool off.
Or, maybe "show off".

Many swimming holes are located in a mountainous and rocky area with wicked cold running water. A natural place for adventurers like hikers, climbers, white water rafters...
A place for people who live for the thrill of jumping off a cliff into unknown waters,
or find it very refreshing to take a swim in bone chilling waters.
There are even swimming holes for skinny dipping, how's that for showing off your adventurous side?
Au naturel! Oh la la...

And then there are those like me, who come along for the scenery.
Walking cautiously. Carefully planning each step on my way to the swimming hole.
Not willing put my camera down to jump from a rock, or submerge myself into frigid mountain water.
Without a hot sandy beach to lay down on afterwards, I feel a little out of place.


But, it is beautiful, the scenery.
Very rugged and untouched.
The rocks that have been shaped and smoothed by water are amazing.
The clarity of the water makes it look so pure and I get thirsty.
Look at the color of the water in the top picture, it has this fantastic teal color.

I need to go back and see more swimming holes.
Can you imagine this one in the spring time?
With all the water rushing down the mountain from the melting snow?
I think it might be a powerful experience.

11 comments:

 1. Hejsan Annelie,

  Supermysigt vattenhål! Precis såna man kan se i filmer ibland. Magiskt vackert med sitt gröna klara vatten, berg och all växtlighet runt omkring. Det är helt enastående vilken kraft vatten har. Nakenbad i kallvatten vete sjutton om jag skulle klara av haha. Och jag hoppas de våghalsiga kollar djupet först bara innan de dyker i... Yep. Tillhör kategorin "ta det säkra före det osäkra" och så är jag ju mamma också ;)

  Vermont är ju vackert vilken årstid som helst, så jag tror säkert det kommer vara helt enastående under vintern också. Du får göra en årstids-dokumentation och visa oss framöver. Bra idé va?

  Ha en fin dag!
  KRAM Sanna

  ReplyDelete
 2. Å så vackert! Ett sånt har jag faktiskt showat i (ja, i min äventyrliga ungdom alltså), men det var något vulkaniskt, om jag minns rätt, så det var varmt vatten. Kallt vattenhål hade jag också hållt mig långt ifrån.
  De där staplade stenarna sparkade ju verkligen igång fantasin. Som små leksaker för skogens väsen. Kan man stapla sådana på en svensk skogstomt, tror du?
  Vilka helt fantastiska miljöer du har omkring dig, du måste ju vara ute i naturen och bara beundra allt hela tiden - året om. Snällt att du delar med dig!
  Kramar

  ReplyDelete
 3. What a lovely spot! I've seen a few swimming holes but have never swum in one. I prefer to look :)
  There are a lot in central Aus and they're called water holes. They're stunning but you can't always swim in them due to crocodiles. :)

  ReplyDelete
 4. Vilka helt fantastiska bilder! Har också badat i något liknande på Dominikanska republiken. Gillade verkligen bilden med de stapalde stenarna! Sååå snyggt!
  Kramar!

  ReplyDelete
 5. Nämen, nu undrar jag om jag har hål i glasögonen igen, för inte har jag hängt med och hunnit se att du lagt in detta läckra inlägg... Näe, så har jag ju knappt hunnit viska "blogga" på länge heller... Men i alla fall, så himla läckert det ser ut! Och även om jag nog är lite med dig där, att jag trampar lite försiktigt runt det hela och njuter av vyerna hellre, så blir jag nog lite sugen att åtminstone doppa en tå eller två. Fast är det så där bergs-snorkallt som jag gissar så kanske jag rycker tillbaka foten i ett huj...

  Jättefin bild på stenstaplarna - så himla snyggt med flera stycken så där!

  Och igen, tack, TACK för alla dina rara ord hos mig. Jag sörplar i mig varendaste ett och ler med hela ansiktet. Och så tänker jag tillbaka på sommaren. Fasen så kul att vi lyckades ses! Jag kan nu höra dina röst när jag läser orden och det är jättemysigt!

  Kramar till dig, och procrastination, jodu, det var under den rubriken som mitt blogginlägg blev till idag... ;-) Och nu står jag med tokmycket att hinna klart innan jag flyger till Sverige på söndag morgon för fyra dagars jobb. Häppla, det blir visst inte mycket skönhetssömn i natt heller!

  Nå, kram var det ja, en stor en!
  Helena

  ReplyDelete
 6. Åh, vilka vidunderliga bilder! Måste vara overkligt att se i verkligheten;)
  Ha en skön helg,
  Charlotta

  ReplyDelete
 7. Fantastiskt fina bilder, ser underbart ut.

  ReplyDelete
 8. Å så fint. Där hade jag gärna tagit mej ett dopp. Likadana staplade stenar finns invig motorvägen till Stockholm i höjd med Örkelljunga i Skåne, vi pratar ofta om vem som har gjort dom. Fina är dom!/Christina

  ReplyDelete
 9. Heeej!!!

  Åh, så vackert!!! Naturen är helt fantastisk som formar såna helt fascinerande 'rum'. Där skulle man gå omkring som du säger och insupa ljud, miljö och lugn. inte bada dock :-)) haha... jag är värsta badkrukan..... Badar knappt när det är varmt ens.... Vilka själfulla staplar av små slipade stenar. Att sätta sig ner och bara titta på dom måste vara rena rama terapin.

  Tack goaste du för alla fina hälsningar. Här hinner jag inte med mig ett dugg.... Det har varit så himla mycket jobb sista tiden att hälften vore nog. Hoppas att du har det gott och mår bra!!!

  Många kramar från
  norrlandsfröken

  ReplyDelete
 10. Hej Annelie!
  Ja, jag är tillbaka efter ett långt sommarlov. Kul att du gillade min lilla Flickr grupp.
  Har aldrig hört talas om "swimming hole" - men härligt ser det ut!
  Kram Ingrid x

  ReplyDelete

Thanks for leaving me a little note!

Annelie