Wednesday, August 11, 2010

Before and after

Hydrangea before vacation

Hydrangea after vacation

What happened???

I think perhaps the guys who put on a new roof had something to do with this.
Oh well, she'll come back again next year.

Other vacation casualties:
a few potted plants
my zucchinis
cucumber plants
icebox watermelon
an annual bed with zinnias and marigolds

Not too bad considering that I didn't arrange for anyone to care for my plants for the second half of my vacation when my husband joined us in Sweden.

The lawn also took a big hit, but that's not even my area.
Strangely enough, lawns are often considered to belong to the man in the house. I believe that it might have to do with the fact that a big power tool is involved in its maintenance.


11 comments:

 1. Oj...va ledsen man blir...Men hon kommer igen större och starkare nästa år...jag lovar :)

  ReplyDelete
 2. Ojdå, hon tog en liten semestervila hon också.
  Nej förlåt mig, inget roligt att skämta om, man blir ju besviken när man kommer hem till en sån syn. Men som du säger, nästa år är hon där igen, (kanske dubbelt så stor om det är Annabelle).
  Ha en fortsatt bra vecka
  Kram Lotta

  ReplyDelete
 3. Men åh, så tråkigt med den vackra hortensian, såna överraskningar blir man inte glad åt! Hoppas den kommer igen ännu större och vackrare nästa år!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  ReplyDelete
 4. Oj, stackars hortensia, säkert byggarna, här har hela rabatter plattats till och en körde in i mina squashplantor, men då satte jag en häck..men det kan man ju inte göra överallt i trädgården. Hon blir säkert vacker nästa är fröken hortensia. kram!

  ReplyDelete
 5. Rackarns.... Alltså det där med att åka bort är alltid en liten chanstagning... även om man har någon som vattnar... Lite svinn blir det oftast.... Såå synd på hortensian, men som du säger kommer den absolut igen nästa år...

  Ja, varför är gräsmattorna oftast (alltid...) mannens uppgift?! Jag tror att det är så för att det är den tråkigaste.... Men säkert ligger det något i att det är en maskin inblandad också :-)

  Kram......
  /Charlotte

  ReplyDelete
 6. Thank goodness that plants usually grow back. I hope your garden comes back soon :-)

  ReplyDelete
 7. Välkommen tillbaka!

  Så synd om hortensian. Ser ut som det är några blomklasar kvar utmed sidorna ändå eller jag kanske ser fel.. Mina blå blev det inte en enda blomma på - bara gröna blad. Men jag hoppas på nästa år.

  Ha en skön dag,
  Sanna

  PS. Du har fått en award av mig som du får göra vad du vill med ;)

  ReplyDelete
 8. Tråkigt, hortensians tid är på sensommaren, men den kommer ju igen nästa år, även om det just nu känns långt dit.
  Ha det gott
  Birgitta

  ReplyDelete
 9. Poor Hydrangea! Isn't it interesting what has changed when you come back from vacation? I always felt like my yard in MA was an overgrown jungle when I came back to it. Here in NM, nothing changes much except the weed count in the rock landscaping. We got a ticket for our weeds when we went on our big trip this summer!

  ReplyDelete
 10. Min Eden - Tack, tror du också det?
  Lotta- Jo visst, det går jättebra att skämta. Bättre att se allt på den ljusa sidan.
  Margot- Ja, jo, lite tråkigt. Men jag vet att hon är stark.
  Sophia- jo ganska säkerligen byggarna, men de är klara nu. Bra att du kom på att sätta upp en häck. Tråkigt med squashen.
  Charlotte- Ja visst är det en chanstagning, och lite svinn hade jag nog räknat med också. Kanske är det så att gräsmattan är tråkigast. Jo, det är den nog.
  Noelle, yes, that is the good part. It will come back for sure.
  Sanna- jo du ser rätt, det är lite klasar kvar på sidorna. Tack så hemskt mycket för Awarden!! Jag känner mig rörd och ärad. Kram.
  Birgitta- Ja nästa sommar känns himla långt borta, men den dagen kommer när Annabelle är åter fin.
  Michelle my friend- Sure is interesting to see what has changed. And jungle is a very correctly describing word for my yard. The weeds took over.
  What do you mean a ticket. Were u issued a ticket for having a weedy yard??? Tell me!!!

  ReplyDelete
 11. Kära bloggväninna,
  tack för din rara hälsning och nice to see you back! Himla synd att vi inte fick till det, men även om du hade förlängt Sverigevistelsen, så hade det blivit svårt att ses, då jag åkt på en nackspärr/ryggskott som heter duga denna vecka, och har fått ställa in alla mina utflyktsplaner... ;-( Nå, skönt att ni hade det så bra och bara synd att trädgården fått sig några törnar under er frånvaro. Det kanske är en protestaktion från grönskan som saknat er? ;-D

  Jag kan knappt titta in på bloggarna härifrån skogarna och en usel internetuppkopling, men vi hörs snart igen. Kram på dig och skoj att prata med dig häromsistens!
  Helena

  ReplyDelete

Thanks for leaving me a little note!

Annelie