Finally, after 4 days of rain, the sun came out. I took the kids and headed straight to Shelburne Farm, the apple orchard that also has strawberries and peaches.
Four and a half months ago, in April, the peach trees looked like this.
Heavy branches crowded with peaches screaming "pick me, pick me".
Sun warm, fragrant, fuzzy, beautiful peaches.
I love watching the kids pick them, smell them and feel the softness
of the peach against their cheeks.
We picked a whole peck of peaches, or, in a more easily understood measurement; 11 pounds.
Now the question is, what do we do with them all? We've eaten some (nice and juicy I'll tell you), and will eat a few more, a few will be frozen for smoothies, and then there's the whole rest of them. What to do?
Any suggestions? Jam? Cobblers? Upside down cakes? Maybe grill some? I had grilled peach slices at a near by restaurant once, topped with some ricotta, wrapped in prosciutto and drizzled with a little balsamic vinegar. Was there a sage leaf in there too? I don't remember, but THAT was good.
De ser ljuuvliga ut...åh...ok, men om du inte vet vad du ska göra av dem så kan du skicka hit till Finland en låda ;D
ReplyDeleteHej Annelie,
ReplyDeleteOh Lovely!
Slår vad om att de smakar mycket mycket godare än dom vi får hit! Den där grillade varianten låter ju supergod - gör den! Om och om och om igen... ;) Vi gjorde en dögod glass med mango/persika i vintras. Kanske vore nåt?
Trevlig helg!
Kramar Sanna
Vilket underbart ställe! Jag tror jag skulle bli alldeles vild med kameran, samtidigt som plockandet och ätandet skulle pocka på... Och fin-fina bilder har du tagit. Skulle lätt kunna användas av stället i kommersiellt syfte, med fri framtida plockning för dig som resultat...? ;-D
ReplyDeleteHasr tyvärr inga spännande persikorecept att dela med mig, har nästan aldrig använt dem i bak- eller matlagningssyfte, bara sörplat i mig direkt.
Nu bär det av på bröllop till svärdottern. Hoppas vi vår persikoglass eller nå't. ;-)
Kram!
Helena
Vilken lyx!!!!!!! Jag blir grön av avund, att plocka sina egna persikor är ju exotiskt värre för en skåning.
ReplyDeleteeftersom jag hadrig haft ett sånt överflöd har jag inte så många fler tips...
Varm kram,
Maria
Jag minns ditt fina inlägg om alla blommande persikoträd och den blå himlen..... Vilken magnifik syn det var..... Måste vara helt magiskt att få plocka persikor på ett sånt ställe... Man kan nästan känna hur solvarma de är genom bilderna... Åh, vilken jättefin bild den översta är..... med den söta skylten och allt...
ReplyDeleteSkönt att det slutat regna.... det har det gjort här också.... Men det är inte så varmt...
Har tyvvärr inga bra recept eller tips vad man kan göra med persikor. Minns dock att min mamma brukade göra en sån där uppochner-kaka med just persikor och nötter och farinsocker ....
Jag ska försöka svänga ihop en äppelkaka innan svärmor kommer.... Usch, jag har helt kommit av mig gällande bakning och matlagning.... Nu är det riktigt sällsynt att jag bakar.... Men idag ska jag slå till hade jag tänkt.
Ha det gott bästa Bostonvännen!
Kram Charlotte
Min eden-Ha ha, jo det är ju en möjlighet. Om det var billigt kanske...
ReplyDeleteSanna- Ja glass kanske... har varit sugen på att köpa en glassmaskin ett tag nu. Låter ju himla gott. Trevlig helg till dig också!
Helena- Vad rar du är. Jo det är lätt att ta mycket bilder. Det är ju så vackert. Och jag betalar gärna för frukten för att de är vänner till oss och jag stöder gärna de små lokala bönderna. Kram
Maria- Jag finner det lite exotiskt själv, även om jag bott här ett tag. Kram
Charlotte- Vilka rara kommentarer. Jag är så glad att jag har dessa odlingar där jag bor. Men nu gav du mig en idé, uppochner med mandelmassa kanske? Kramar
Charlotte
what a beautiful pictures,
ReplyDeletewhat a beautiful style,
I looove all things here!
greetings from Spain
I've never seen peaches look so good!!!!!
ReplyDeleteHave a great weekend.
do you know how to can? make peach jam. I hear freezer jam is even easier to make.
ReplyDeleteOh gosh, I want some. :-( I vote for cobbler!
ReplyDeleteWhat beautiful peaches. Gosh, I'd eat them all fresh I think - they look amazing! YUM!!
ReplyDeleteBicocacolors-Thank you very much! A visitor all the way from Spain. Cool!
ReplyDeleteLeslie- And they are sooooo juicy!
Michelle-Never heard of freezer jam, but I'm googling. :) Hugs.
Engineeredgarden-OK cobbler it is!
Sarah- Aren't they. And, we are eating our way towards the bottom of the box. Agree - YUM!!
Annelie vilka persikor!! Vad du ska göra med dem vet jag inte...jag har aldrig haft en överflöd av persikor..misstänker att de har en ganska annan smak än dem vi köper på Ica, dina får ju sitta på trädet tills de är mogna.
ReplyDeleteha en skön vecka!
Åh, så gott det ser ut.
ReplyDeleteVad kanon bra engelska du skriver.
Skriva tycker jag är svårare....än prata.Jag är imponerad.
Hur länge har du bott i USA?
Vi har det varmt och skönt i Vermont, inte för farligt, njutbar värme så jag klagar inte. Fast ogräset växer ju så det knakar, haha.
Ha en skön måndag.
Kram Bodil.
Vilken otrolig lyx att få plocka solmogna persikor! Jag hade nog använt en del av dem i pajer och kakor! Men de måste ju vara fantastiskt goda att äta färska!!
ReplyDeleteHa en fortsatt trevlig vecka!
Kram Margot
Nämen, trots att jag ju redan varit inne här och i sinnet gottat mig i dina salivframkallande bilder, så rann det till igen och jag bara viiiillll ha färska persikor, nu! Sambon och jag pratar fortfarande om de persikor vi åt när vi bodde i Turkiet, efter vilka ingen persikoupplevelse med importerade dito har kunnat mäta sig. Alls... ;-D
ReplyDeleteNå, nu blir det till att ta ett varv på trampmaskinen, min vän, för si, nu har jag kastat fram ett inlägg till... fniss. Men duuu, du behöver inte läsa på störten. Eller alls. Ta't lugnt, ta en Toy, eller hur var den gamla dängan?
Kram på dig, en stor en,
Helena, The Swenglish Home
Persikor - den godaste frukt jag vet! Äter flera stycken per dag så länge säsongen räcker. Sen dår man äta äpplen så att man blir nöjd. Läckra bilder!
ReplyDeleteMen du är då för snäll!
ReplyDeleteOch jo, SÅ KLART du skall betongpyssla! Var bara försiktig med händerna, och tvätta händerna ofta, då betongen annars "fräter" bort översta hudlagret känns det som... Men lite blod, svett och tårar brukar väl vara bästa grojorden för stor konst... eller? ;-D
Tröttig kvällskram,
Helena
Sophia-Persikorna är snart slut, var inga problem att göra slut på alls. Kram
ReplyDeleteBodil- Tack! Ja här växer ogräset så det knakar också. Bläh! Kram!
Margot- Ja, de är nog bäst färska. Så de smakar bäst. Och nog tycker jag också att det är en lyx.
Helena- Hmmm, Turkiska persikor. Undrar om det är någon skillnad?
Lars - Tack. Jo visst är det gott. Föredrar egentligen nektariner utan det ludna. Men dessa var så goda att jag inte brydde mig. Äpplen äter jag ett par om dagen.
Helena- Hej igen! Kramar